maanantai 1. elokuuta 2016

DIY vaatteiden nimikointi

Meillä on, kuten olen jo aiemmin vihjannut, alkamassa ihan uusi vaihe töihin paluuni ja lapsen päivähoidon aloittamisen myötä. Tämä tarkoittaa monille lapsiperheille tuttuja puuhia kuten vaatteiden nimikointia.

Mietin erilaisia nimikointivaihtoehtoja ja päädyin kokeilemaan itsetehtyjä nauhoja ja neulottuja nimilappuja. Suurimman osan lapseni vaatteista olen itse ommellut tai neulonut, joten niissä ei ole esimerkiksi pesulappuja, joihin kirjoittaa lapsen nimi. Toki erilaisia muitakin vaihtoehtoja nimikointiin löytyy tarroista valmiisiin niminauhoihin. Ajatuksena on myös se, että ommellut nimilaput voi siirtää seuraavaan kokoon vaatteiden jäätyä pieneksi, joten toivottavasti osoittautuu vaivan väärtiksi. Kaikissa nimikointitavoissa pohjana on valkoinen puuvillanauha. Tein nämä testiversiot lapsen lempinimellä - on sopivan lyhyt testeriksi. :)

Tässä siis erilaisia nimikointivaihtoehtoja:

1. Kirjonta
Tämä on ehkäpä perinteisin ja samalla aikaa vievin nimikointitapa. Erilaisia kirjontamalleja on monenlaisia yksinkertaisista monimutkaisiin. Myös kirjontalankoja on laajat valikoimat. Tässä kokeilukappaleessa tein yksinkertaisella ja nopealla etupistolla. Lisää kirjontapistoja esimerkiksi täältä.  


Kerrankin kehtaa näyttää myös nurjan puolen ;)

2. Leimat kangasväreillä
Kangasvärileimasimen avulla saa nopeasti leimattua nimen nauhalle. Hankin nämä materiaalit Tigeristä. Eli "kangasleimasinmuste" ja pieniä kirjaimia, jotka voi kätevästi laittaa valmiiksi pötköksi nopeuttamaan leimailua.


3. Kangastussit
Kangastusseilla nimilappujen kirjoittaminen on myös nopeahkoa. Itse käytin paksuhkoa Ikeasta hankittua tussia, jolla sai nimen selkeästi nauhalle. Mikä vain muukin kangastussi ajaa saman asian. Puuvillanauhan lisäksi olen aiemmin hankkinut Paapiin valmista nimikointinauhaa.
4. Neulotut merkit (erityisesti villavaatteissa)
Kirjailun ohella toinen hieman aikaa vievä nimikointitapa on kirjoneulonta, jota ajattelin kokeilla neulomilleni villavaatteille. Näissä kokeiluissani huomaa hyvin, että kannattaa suosia vaaleaa lankaa pohjana ja tummaa lankaa kirjaimiin. Ylemmässä merkissä on käytetty Novitan Nalle-lankaa ja alemmassa Sandnes Garnin Mandarin Petit -puuvillalankaa. Valmiit kaaviot kirjaimille löysin Ullalta
 Ja nyt ei muuta kuin ompelemaan merkkejä vaatteisiin!

Mukavaa päivää kaikille!
Suvi 

4 kommenttia:

Kommenttisi ilahduttaa! :)